Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Solarna elektrana instalisane snage 10kW na krovu objekta

Kategorija: Solarne elektrane

Proizvođač: Abi Solar+Growatt
Cena: 10,300 eur


Solani panel 330W-ABI Mono Half Cell A klase
Mrežni invertor Growatt 10kW TLS 3 trofazni
Alumil konstrukcija za krovne površine
Solarni radox kabl za solarne sisteme
Razvodni DC i AC orman sa prenaponskom zaštitom
Sistem se sastoji od 32 solarna panela, povezana na takav način da čine ukupnu instalisanu snagu od 10.56kW.
Solarne elektrane FULL Feed-in služe za distribuciju elektrčne energije po povlašćenim ili tržišnim cenama. Ukoliko postoje kvote za ovakav vid poslovanja,potrebno je pribaviti neophodne dozvole koje se detaljno nalaze na obrazcu  ZAHTEV ZA PRIKLJUČENJE NA ELEKTRODISTRIBUTIVNI SISTEM.Taj dokument se može preuzeti u lokalnoj elektrodistribuciji ili na internetu.
Za više informacija možete nas kontaktirati.


Proizvodi Solarne elektrane

Solarne elektrane

Image

Solarne elektrane

Solarna elektrana instalisane snage 20kW na krovu objekta

21,050 eur

Image

Solarne elektrane

Solarna elektrana instalisane snage 5kW na krovu objekta

5,160 eur

Image

Solarne elektrane

Solarna elektrana instalisane snage 10kW na krovu objekta

10,300 eur

Sniženo

Image

Solarne elektrane

Solarna elektrana instalisane snage 30kW na krovu objekta

30120

29,840 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image